• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over ons

Fluuts is een online Champagne specialist van Nederland. Gestart vanuit een passie en voorliefde voor deze prachtige wijnsoort is het ons doel deze passie over te dragen op de rest van Nederland. Wij verkopen alleen champagnes uit de champagnestreek en uitsluitend van door ons geselecteerde kleinere champagnehuizen. Deze champagnehuizen, veelal familiebedrijven zijn met hun champagnes onderscheiden met diverse gerenommeerde medailles. Dit voelt u  en bovendien: dit proeft u! Bij Fluuts bent u gegarandeerd van kwaliteit en een vlekkeloze levering.

Hoge en ambachtelijke kwaliteit

Onze champagnes zijn van erg hoge kwaliteit. Er werd in het verleden vaak minachtend gesproken over champagnes uit het zuiden van de Champagnestreek. Dat doet echter geen recht aan de werkelijkheid. De wijngaarden uit de Côte des Bar produceren druiven van zeer hoge kwaliteit. Dit komt door de zuidelijke ligging waardoor de druiven meer zonuren pakken en dus beter rijpen. De grote grote champagneproducten uit Reims en Epernay weten dit ook en kopen hier druiven in om de eigen champagnes op smaak te brengen. 

De champagnes uit de Côte des Bar worden voornamelijk gemaakt van de Pinot Noir druif. Maar de wijnboeren produceren ook blend champagnes waarbij de Pinot Noir een hoofdrol speelt, vergezeld door de Chardonnay en Pinot Meunier druif.

Er zijn zelfs prestige champagnes die de vergelijking met champagnes uit andere regio’s niet alleen glansrijk doorstaan, maar zelfs overtreffen in kwaliteit.