• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

De Champagnehuizen

De Champagnehuizen

Fluuts heeft heerlijke champagnes geselecteerd bij de kleinere champagnehuizen in het zuiden van de champagnestreek. Deze streek, ook wel de Côte des Bar is nog niet echt bekend bij liefhebbers van champagne omdat het merendeel zich richt op de grote beroemde merken in Reims of Epernay. Op zich bijzonder wanneer je weet dat juist deze grote huizen de druiven kopen in de Côte des Bar.

De champagnes uit deze mooie landelijke streek zijn van zeer goede kwaliteit, zijn veelal (inter)nationaal onderscheiden met diverse prijzen en waarbij de Pinot Noirdruif de boventoon voert. Hierdoor zijn de champagnes frisser en fruitiger van smaak van de champagnes uit het midden en noorden.

Fluuts werkt samen met champagnehuizen uit Celles-sur-Ource, Les Riceys, Voigny en Arrentières. Deze huizen zijn nog in familiehanden en hebben liefde en passie voor de champagnes. Alle champagnahuizen zijn “vingerons”, dit wil zeggen dat alle champagnehuizen eigen wijngaarden hebben en het gehele proces in eigen beheer hebben.