Wij zijn online!

  • Geplaatst op
  • Door Fluuts
Wij zijn online!

Welkom bij Fluuts! Wij zijn een nieuwe webshop met heerlijke champagnes voor een betaalbare prijs. Alle champagnes die wij verkopen komen van kleine champagneshuizen uit de Champagnestreek. Het zijn dus échte kwaliteitschampagnes die volgens de traditionele wijze worden geproduceerd. Met liefde voor het vak en aandacht voor het milieu. Alle druiven worden met de hand geoogst en volgens strenge protocollen verwerkt tot prachtige champagnes.

Iedereen kent Reims en Épernay als de champagnesteden van Frankrijk. Maar de Champagnestreek biedt meer. Ten zuiden van de stad Troyes (de stadsplattegrond lijkt op een champagnekurk!) ligt, bij het grote publiek, een relatief onbekende streek; de Côte de Bar. Hier vind je de kleinere champagnehuizen die met liefde voor het vak hun champagnes maken. 

 

Wij hebben ons al doel gesteld om een groter publiek kennis te laten maken met champagnes die betaalbaar zijn....en van zeer goede kwaliteit.

 

Onze champagnes komen uit het zuiden van de champagnestreek, de Côte des Bar. Hier vind je tientallen grote en kleine wijngaarden die op de hellingen in de zon liggen. Deze streek is heuvelachtig en heeft een zeer vruchtbate kalk-kleigrond waar de druiven van profiteren. Hier rijpen de druiven net wat langer dan in de wijngaarden rondom Reims en Épernay en dat proef je! Wat veel champagneliefhebbers niet weten is dat de grote merken hier hun druiven halen om de eigen voorraad aan te vullen. 

cote des bar

 

De champagnes van Fluuts komen uit de beroemde champagnedorpjes Celles-sur-Ource, Les Riceys, Arrentières en Voigny. Deze champagnehuizen zijn allemaal nog in familiebezit en de champagnes nog ambachtelijk gemaakt worden.

 

Wij zullen regelmatig leuke items plaatsen die met champagne te maken hebben zoals recepten met champagne, welke champagne past het beste bij welk gerecht, wetenswaardigheden over de streek en veel meer.

 

Neem eens een kijkje in de webshop en koop een fles champagne en proef de kwaliteit en hopelijk raak je netals wij in de ban van deze mooie en zeer smaakvolle champagnes. Heb je vragen? Stel ze via ons contactformulier of bel naar (0492) 841 773. 

Neem eens een kijkje bij onze speciale aanbiedingen voor de feestdagen. Klik hier voor een mooie rosé champagne. Hou je meer van brut? Klik dan hier en hier.

Santé

 

Jarno Hoorn & Tim van der Putten - eigenaren Fluuts Champagne.