Welke champagne schenk je bij mooie gerechten?

  • Geplaatst op
  • Door Fluuts
Welke champagne schenk je bij mooie gerechten?

Heerlijke champagne en lekker eten. Welke champagne past nu bij welk gerecht? Ga voor de ideale smaakcombinaties bij verschillende champagnes.

Je bent een echte champagnefan, no doubt about it! Maar soms vraag je je af welke champagne schenk je nu bij welk gerecht? De regel is eigenlijk vrij eenvoudig.

 

Brut Champagne

Een gewone brut champagne past goed bij lichte maaltijden. Denk aan een lichte salade of een scrambled egg met zalm, heerlijk. Maar een cuvée past ook prima bij parelhoen, kalfsvlees of gegrilde kip. Ook is de brut champagne dè ideale partner voor een kaasplateau met jonge kazen.

 

Kijk hier voor onze betaalbare brut champagnes.

 

Demi sec champagne

Het zoetere zusje van de brut champagne is een perfecte tafeldame bij minder zoete nagerechten zoals een bessen of citroenachtige dessert. Ook donkere pure chocolade past prima bij een demi sec champagne.

 

De demi-sec champagens vind je hier.

 

Rosé champagne

Een rosé champagne zorgt direct voor een feestelijk touch bij je gerechten. Deze mooie gekleurde bubbels zijn zeer geschikt om te schenken bij Aziatische gerechten. Maar wat dacht je van Hollandse garnalen, gegrild lamsvlees, tamme eens of een gepocheerde zalm? Zomerse fruitsalades houden van een rosé champagne, zo ook nagerechten op basis van aardbeien. Dit is bijna een hemelse combinatie!

 

Onze pink ladies staat hier bijelkaar

 

Vintage/Prestige/Millésime champagne

Kies je voor een champagne uit de duurdere prijsklasse dan mogen je gerechten ook verfijnder en subtiel van smaak zijn. Zo past een mooie vintage champagne bij visgerechten, kreeft en natuurlijk oesters, een goden combinatie. Maar een vintage champagne gaat absoluut met een mooi gerijpte ribeye, een mooie reebiefstuk of gevogelte.

 

 De paradepaardjes van Fluuts vind je hier en hier!