Tenderloin met coquilles in champagnebotersaus

  • Geplaatst op
  • Door Fluuts Champagne
Tenderloin met coquilles in champagnebotersaus

We hebben weer een heerlijk recept voor gevonden met champagne: tenderloin met coquilles in een champagnebotersaus. Dit recept is niet al te moeilijk om te maken en is voor 2 personen

Ingrediënten

 

2 tenderloin steaks

½ tl zout

1/8 tl gemalen zwarte peper

6 coquilles

¼ tl gebroken rode peperkorrels

1 el olijfolie

1/3 kop brut champagne

1 ½ tl lemonsap

1 el fijn gesneden sjalotjes

3 el boter (in stukjes)

 

Bereiding

 

Ontkurk de champagne, vul een glas en geniet ervan. Zet je lege glas opzij.

 

Bestrooi beide zijden van de steaks met 1/8 tl zout en zwarte pepper

Bestrooi beide zijden van de coquilles met 1/8 tl zout en rode peper

Verhit 1 ½ tl olijfolie in een gietijzeren pan of een  anti-aanbak pan met dikke bodem op een middelmatig vuur. Doe steaks in de pan en bak deze 3 minuten aan iedere zijde (medium-rare) of tot de gewenste gaarheid. Haal de steaks uit de pan, leg ze op een verwarmd bord, dek ze af en houdt warm.

 

Neem nog een glas champagne

 

Doe 1 ½ tl oliefolie in de pan en voeg de coquilles toe en bak ze 2 minuten aan iedere zijde. Haal ze uit de pan, leg ze op een verwarmd bord, dek ze en houdt warm.

 

Voeg champagne, lemon sap en de sjalotjes toe in de pan, breng het geheel aan de kook. Kook voor 3 minuten of tot de saus is gereduceerd tot 2 eetlepels hoeveelheid. Haal de pan van het vuur. Voeg de boter toe, 1 stukje per keer, en blijf roeren tot de boter geheel is opgenomen. Breng de saus op smaak met zwarte peper en zout.

 

Heerlijk met groene asperges met knoflook en gekookte krieltjes.