Recept: Kip met champagne en champignons

  • Geplaatst op
  • Door Fluuts
Recept: Kip met champagne en champignons

Je kunt ook prima koken met champagne. We hebben het volgende recept voor je gevonden. Heerlijk en niet al te moeilijk om te maken. Bon appetit et santé!

Een heerlijk recept met champagne!
 

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 35 minuten

Totale tijd: 45 minuten

 

 

INGREDIËNTEN

1 eetlepel olijfolie

4 biologische kippedijen 

zeezout en versgemalen zwarte peper (naar smaak)

1 grote sjalot (gehakt)

1 kopje Brut Champagne

2 eetlepels ongezouten boter

1 kopje gesneden champignons

2 eetlepels gehakte, verse dragon

vers citroensap (om te garneren)

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Doe de kippedijen in de pan en braad ze bruin voor 3 minuten aan elke kant. Haal de kip en leg ze op een bord. Haal de pan van het vuur en voeg de sjalotten toe. Verwarm en roer gedurende 1 minuut. Voeg de Champagne toe en schraap de bodem van de pan om alle aanbaksels los te maken. Leg de kip terug in de pan, bedruip met de champagne saus en plaats in de oven. Bak gedurende 25 tot 30 minuten totdat de kip helemaal gaar is. Verhit boter in een grote pan met antiaanbaklaag. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten. Haal de kip uit de oven en voeg de gebakken champignons toe. Roer de dragon en besprenkel met citroensap. Serveer met bruine rijst of gebakken knoflookaardappeks en haricot Vert

 

TIP: vervang de champginons door morilles. Erg lekker!

 

Recept:www.cookingwithcurls.com