Heerlijk dessert: Champagnecheesecake

  • Geplaatst op
Heerlijk dessert: Champagnecheesecake

Een heerlijk dessert met champagne!

Champagnecheesecake

6 personen

Ingrediënten

100 ml slagroom

150 ml champagne

300 gr witte chocolade

500 gr naturel roomkaas

150 gr digestive biscuits

11/2 blik vlaaivulling kersen (of andere rode vruchten)

 

Bereiding

  1. Doe de slagroom, champagne en witte chocolade bij elkaar in een steelpannetje. Verwarm dit tot de chocolade is gesmolten. Doe dit op een laag vuur en blijf regelmatig roeren tot je een mooie gladde massa krijgt. Klop ondertussen de roomkaas in een kop luchtig.
  2. Verkruimel de biscuits door deze in een ziplock bag te doen en door er met een deegrollen op te slaan. Je kunt natuurlijk ook een foodprocessor gebruiken. Schep twee eetlepels koekkruimels in een mooi glaasje. Schep hier 2 eetleples vlaaivulling of andere vruchtvulling bovenop.
  3. Meng het champagne-chocolademengsel met de opgeklopte roomkaas tot een glad geheel. Schenk de cheesecakevulling in de glaasjes
  4. Zet de champagnecheesecake glaasjes minimaal 3 uur in de koelkast zodat de vulling kan opstijven