Een gezond voornemen voor 2017: drink meer champagne!

Een gezond voornemen voor 2017: drink meer champagne!

Het is bijna 2017. Nog 11 dagen om na te denken welke goede voornemens je gaat nemen. Afvallen? Stoppen met roken? Extra aandacht voor je gezondheid? Nou, wij kunnen je met één goed voornemen helpen.

Wij zetten alvast eentje voor je neer: drink meer champagne! Waarom? Ook dat leggen we je uit met deze 8 voordelen:

 

Goed voor je ruimtelijk geheugen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een glaasje champagne je ruimtelijk geheugen kan verbeteren. Je ruimtelijk geheugen heb je nodig voor het begrijpen van je omgeving, voor het uitvoeren van complexe taken en voor een rekensom. 

 

Minder calorieën dan rode of witte wijn

Een glas champagne bevat ongeveer 80 calorieën, in plaats van de 120 die er in rode en witte wijn zit.

 

Less is more

Het champagneglas is natuurlijk iets kleiner dan een witte wijn- of rode wijnglas, waardoor je onbewust langzamer en minder gaat drinken, al is het alleen al omdat je het glas zo vaak moet vullen. 

 

Voordelige bubbels

Bubbels laten mensen langzamer drinken én je krijg van bubbels sneller een 'vol' gevoel.

 

Het is goed voor je hart

Niet heel bekend, maar wel waar: champagne is net zo goed voor je hart als een glas rode wijn. Champagne is namelijk gemaakt van rode druiven, maar ook van witte, waardoor het veel zogenoemde 'resveratrol' bevat, een antioxidant dat je aderen goed houdt, bloedpropjes voorkomt en slechte cholesterol bestrijdt. 

 

Daar istie weer: nog een keer goed voor je geheugeb

Bepaalde proteïnen in champagne zijn goed voor je kortetermijngeheugen - zelfs zo goed, dat er een hypothese bestaat waarin wordt gesteld dat je na drie jaar gematigd champagne drinken, twee keer zo veel van dit geheugenproteïne in je hersenen hebt gekregen. 

 

Rijk aan polyfenolen

Poly watte? Polyfenolen zijn natuurlijke chemische verbinding die in planten voorkomen. Vooral van rode wijn was bekend dat het bijzonder rijk is aan polyfenolen. Daaraan heeft wijn zijn grote faam op het vlak van onze gezondheid te danken. Recent wetenschappelijk onderzoek bracht echter aan het licht dat champagne op dit vlak voor wijn zeker niet moet onderdoen. Want champagne wordt ook van blauwe druiven gemaakt en juist die polyfenolen zitten in de schil, stengel en sap. Deze polyfenolen werken ontstekingsremmend en beschermen je cellen tegen vrije radicalen. En voor de extra anti-oxidanten plons je er nog even een bevroren aarbei of framboos in.

 

Je hoeft niet veel geld kwijt te zijn

Aan champagne kan soms een duur prijskaartje hangen, maar voor bovenstaande gezondheidsvoordelen hoef je je geld niet stuk te slaan op dure flessen: Fluuts verkoopt heerlijke (én gezonde) champagnes voor een prettige prijs. Kijk snel hier!

 

Santé!

 

P.s. Drink champagne wel met mate!