Champagne Sabayon

  • Geplaatst op
  • Door Fluuts
Champagne Sabayon

Een heerlijk traditioneel feestdagen dessert. Met champagne en erg makkelijk om te maken. Verras je familie of vrienden met dit smaakvol en rijk dessert.

De maand december komt dichterbij. Wij laten je een heerlijk traditioneel feestagendessert zien met champagne: Champagne Sabayon.

 

Dit dessert is niet moeilijk om te maken. Je moet alleen de ingrediënten nauwekeurig afmeten. Wat heb je allemaal nodig?

 

Ingrediënten

3 eidooiers

1 ei

75 gram suiker

2 dl champagne (brut)

250 aarbeien, of andere vruchten naar keuze

 

Bereiding

Klop de eidooiers en het ei met de suiker en de champagne in een pan op zeer laag vuur tot een stevige sabayon. Maak de aardbeien schoon en doe ze in een mooi glas. Schep de sabayon erop en garneer met eetbare bloemen of een takje munt.
Tip: om roereieren te voorkomen kun je de sabayon ook au bain marie kloppen

 

Smakelijk eten!

 

De volgende champagnes kun je gebruiken:

Champagne Boulanchin Chaput Brut

Champagne Daniel Deheurles Réserve Brut

Champagne Jean Sandrin Tradition Brut